"Sunoko" preuzeo još pola procenta akcija "Jedinstva"

Kompanija "Sunoko", koja se bavi proizvodnjom šećera, uspela je da kroz ponudu za preuzimanje akcija šećerane "Jedinstvo" iz Kovačice otkupi od akcionara svega 0,49 akcija, po ceni od 125 dinara po deonici. "Sunoko" je preuzeo 22.974 akcija u toj šećerani, a nakon isteka ponude za preuzimanje ova novosadska firma poseduje udeo u vlasništvu od 92,50 procenata, dok je prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti drugi manjinski akcionar u vlasništvu "Jedinstva" Akcionarski fond sa udelom 5,26 odsto. Kompanija" Sunoko" u 2011. godini namerava da investira dodatnih 14 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta svoje tri fabrike u Vrbasu, Kovačici i Pećincima. Najveća investicija je ove godine planirana u Kovačici, gde je predviđeno povećanje kapaciteta rezanja šećerne repe i ugradnja kotlova na ugalj...

"Sunoko" preuzeo još pola procenta akcija "Jedinstva"Kompanija "Sunoko", koja se bavi proizvodnjom šećera, uspela je da kroz ponudu za preuzimanje akcija šećerane "Jedinstvo" iz Kovačice otkupi od akcionara svega 0,49 akcija, po ceni od 125 dinara po deonici, objavljeno je u izveštaju kompanije o preuzimanju akcija.

"Sunoko" je preuzeo 22.974 akcija u toj šećerani, a nakon isteka ponude za preuzimanje ova novosadska firma poseduje udeo u vlasništvu od 92,50 procenata, dok je prema podacima Centralnog registra za hartije od vrednosti drugi manjinski akcionar u vlasništvu "Jedinstva" Akcionarski fond sa udelom 5,26 odsto.

Kompanija" Sunoko", kako je nedavno saopštila, u 2011. godini namerava da investira dodatnih 14 miliona evra u proširenje proizvodnih kapaciteta svoje tri fabrike u Vrbasu, Kovačici i Pećincima.

Najveća investicija je ove godine planirana u Kovačici, gde je predviđeno povećanje kapaciteta rezanja šećerne repe i ugradnja kotlova na ugalj.

Ovakva investicija je u šećerani u Pećincima već realizovana tokom 2010. godine.

Godišnja proizvodnja šećera u Srbiji je oko 450-500.000 tona, a izvozna kvota za EU iz Srbije je 180.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik